Mikroovn – den perfekte partner til komfuret
Ovnen er en af køkkenets vigtigste værktøjer, men kender du fordelene ved en mindre løsning? Den praktiske og kompakte miniovn er lige så uundværlig som den store. Her kan du hurtigt og nemt varme rester fra dagen før eller tø frosne madvarer op. Har du brug for en hurtig snack? Med det smarte de-frost-program kan du trylle frosne madvarer om til lækre måltider på få minutter.
Har du ønsker til placering?
Diverse modeller kan både fås til indbygningsskabe og som fritstående model. Så uanset, hvordan dit køkken er indrettet, kan du installere det praktiske hjælpemiddel i hjemmet.
Spar plads med en mindre ovn
Bor du i en lille lejlighed, hvor du må udnytte alle kvadratmeter? En indbygget mikroovn optimerer køkkenindretningen, så den ikke fylder på bordet eller hylden. Har du derimod mere råderum, er det oplagt at vælge en fritstående model.
En dampovn optimerer madens næringsværdi
Går du op i god kvalitet og sundhed? Lækker, sund og veltilberedt mad er det, de fleste af os drømmer om. Samtidig må madlavningen ikke tage for lang tid, for hverdagen suser hurtigt af sted med job og fritidsaktiviteter. Hvert et minut må udnyttes effekt, og det sker, når du vælger en dampovn.
Den skånsomme dampmetode tager hånd om de enkelte råvarer og optimerer deres næringsværdi.
Derfor bør du dampe maden
Vil du have et smagfuldt resultat, hver gang du går i køkkenet? De professionelle chefkokke sværger til dampovne, og det er ikke svært at forstå, hvorfor modellerne er populære. Du får en lækker tilberedning, hver gang du damper maden. Skal fisken være saftig og brødet sprødt? Det er intet problem.
De dampede råvarer bevarer deres friskhed, og den skånsomme tilberedningsform beholder de gode vitaminer og mineraler i både fisk, kylling og grønt.
Oplev de mange fordele
Det er noget ganske særligt at kokkerere i en ovn med damp. Har du erfaring med damp? Du vil hurtigt blive begejstret for denne tilberedningsform. Ikke nok med, at næringsværdien bevares under tilberedningen, men de lave temperaturer tilfører også maden et nyt niveau af velsmag.
Skal maden være saftig og lækker? Især fisk kan give udfordringer for den urutinerede kok, men løsningen er at dampe. I en dampovn kan du tilberede fisken, så den bevarer sin saftighed, fordi den tilberedes under svage temperaturer.
Det samme gælder når du damper dine grøntsager. Du får derfor altid et smagfuldt resultat, hvor du ikke skal frygte et tørt og udkogt måltid.
Lær din ovn at kende
I den traditionelle ovn varmes maden op på overfladen, men ved du, hvordan en mikroovn virker? Det praktiske ved den lille ovn er, at den ikke skal opvarmes før brug. Derfor er den hurtig at sætte i spil, når maden skal tilberedes tjept. Samtidig er det også en fordel for din elregning, da den ikke bruger lige så meget strøm som den almindelige model.
Kender du de mange funktioner? Modellerne kan indstilles på flere programmer, som imiterer den store ovn. Med funktioner som varmluft og grill er du klar til at blive hverdagens masterchef.